Svf Cothen

‘t Goy JO15-2 tegen SVF JO15-1

De temperatuur lag onder nul en de ijzige koude wind zorgde voor gevoelstemperatuur min zoveel. Kortom: Siberië uit, altijd lastig!

We zijn de voorjaarscompetitie goed gestart. Er wordt verzorgd voetbal gespeeld en we raken steeds beter op elkaar ingespeeld.

We begonnen deze wedstrijd met de wind schuin tegen. Al snel werd duidelijk dat als we hier geconcentreerd blijven voetballen we eigenlijk niet in de problemen zouden mogen komen. De enkele keer dat de bal door ’t Goy diep werd gespeeld op de snelle rechtsbuiten was daar altijd onze pitbull Chris die (soms met behulp van) Lucas de aanval onschadelijk maakte. Al vroeg in de wedstrijd was het Rick Kip die de 0-1 op het scorebord bracht. Rick kreeg de bal vanaf links aangespeeld en met een mooie lichaamsschijnbeweging stuurde hij het centrale duo van ’t Goy het bos in. Alleen voor de keeper bleef hij rustig en schoof hij de bal beheerst binnen.

We bleven veelvuldig de aanval zoeken. Lucas en Jarno konden naar hartenlust inschuiven, op het middenveld waren Stijn, Dennis en Gijs veelvuldig aanspeelbaar en voorin was het met name Scott die het veld prima breed hield. Helaas lukte het ons niet om de score verder uit te bouwen.

We gingen dan ook de rust in met een 0-1 voorsprong. In de rust kon iedereen een beetje opwarmen. Lars O. had zo weinig te doen gehad dat hij in plaats van thee, drie bekers anti vries heeft opgedronken om verdere bevriezing in de tweede helft te voorkomen.

De tweede helft (nu met schuin de wind mee) waren we oppermachtig waardoor de tweede helft zich met name afspeelde op de helft van de tegenstander. Jelmer en Fabian vielen goed in en Job fungeerde als aanspeelpunt in het centrum van de aanval. Het was dan ook volkomen terecht dat Dennis de 0-2 maakte. Daarna werd het (ook als gevolg van de barre omstandigheden) wat rommeliger. Het was Lars van B. die met een mooie solo van achteruit zo het 16-metergebied van de tegenstander in dribbelde. Zijn schot werd nog gekeerd door de keeper van ’t Goy maar gelukkig was Fabian er snel bij om de afgeketste bal binnen te tikken. Uiteindelijk werd het nog 0-4, een schot uit de tweede lijn werd door de keeper nog verwerkt maar de bal sprong terug het veld in waardoor Gijs de bal kon binnenschieten.

Al met al een keurige 0-4 overwinning!

Edwin Odijk