SVF VR1 – Aurora VR1

27 Mar 2018 | SVF VR1

25-03-2018

Op deze mooie zonnige zondagmiddag stond de derby tegen Aurora op het programma. Eerder dit seizoen speelden we de wedstrijd al in Werkhoven. Helaas eindigde deze wedstrijd in een 3-1 nederlaag. We hadden dus één en ander goed te maken, en niet alleen op voetballend gebied (wat overigens geldt voor beide ploegen). Aurora, de nummer 2 op de ranglijst, doet goede zaken dit seizoen. Aan ons de taak om vandaag het maximaal haalbare resultaat neer te zetten. Helaas moesten we het doen zonder onze superspits Debbie, maar gelukkig was ze er om ons aan te moedigen. Ook Melissa stond vandaag weer langs de lijn met pasgeboren dochtertje Linde. Nog een paar weekjes en dan sluit ze weer bij ons aan. Een hoop supporters langs de lijn dus vandaag, heerlijk weer… niets ontbrak er aan om een mooie wedstrijd neer te zetten.

De eerste helft begonnen we erg sterk. We kregen meerdere kansen, waaronder een fantastisch schot van Sharuska op de lat. Na een minuut of 20 was het dan toch raak. Jesler, die vandaag de honneurs waarnam van Debbie, schoot hem prachtig in de linkerhoek. 1-0.
Ondanks de voorsprong hadden we het zeker niet makkelijk. Aurora beschikt over een aantal hele sterke speelsters, die het ons keer op keer moeilijk maakten. Onze verdediging stond prima met Annick als laatste vrouw, Lola ervoor en Maaike en Simone als backs, dus we hoefden ons geen zorgen te maken. Het belangrijkste voor ons was de omschakeling. Dit hadden we uitgebreid besproken tijdens de voorbespreking. Eén moment in de eerste helft waren we niet snel genoeg met omschakelen, wat bijna zorgde voor de gelijkmaker. Waar de lat soms zorgt voor pech, kan het ook zorgen voor heel veel geluk… We gingen met een goed gevoel de rust in.

Na rust begon Aurora erg goed. Ze gingen vol voor de gelijkmaker en ze zetten veel druk. Bernice A.K.A. ‘Fred’ werd continu opgezocht, maar werd prima uit haar spel gehaald door onze verdediging. Ook onze keepster Patricia was op dreef. Ze heeft meerdere goede reddingen verricht vandaag. Zal het komen doordat ze diezelfde ochtend een FC Utrecht keepersshirt kreeg van teamgenoot Sanne?
Helaas kregen we te vroeg in de tweede helft een penalty tegen, na een sliding van Annick die nét niet op de bal was. Ontzettend balen en niet nodig, maar het kon niet meer worden teruggedraaid.
Denise, de captain en mid-mid van Aurora, ging achter de bal staan. Ze scoorde de gelijkmaker. Over de manier waarop hij erin ging kan ik niet echt iets moois vertellen, maar een doelpunt is een doelpunt. Na de gelijkmaker bleef Aurora druk zetten en ze gingen volledig voor een overwinning. In de laatste fase van de wedstrijd raakte onze strijder én rechtsback Maaike licht geblesseerd aan haar knie. Renske nam haar positie over. Kort hierna viel de 1-2. Erg jammer en niet helemaal terecht naar mijn mening. Kijkend naar de hele wedstrijd was een gelijkspel verdiend. De eerste helft waren wij beter, de tweede helft was Aurora beter.

Al met al, het was in vergelijking met onze eerste ontmoeting van dit seizoen een erg sportieve wedstrijd. Zal het komen door het vernieuwde gedragsprotocol van Aurora?!
Over 2 weken spelen we onze volgende wedstrijd tegen Roda ’46 VR1 uit Leusden. Hier hebben we wat recht te zetten. Begin van het seizoen speelden we thuis tegen deze club en op de één of andere manier eindigde deze wedstrijd in een 3-3 gelijkspel, terwijl we met 3-1 voor stonden. We gaan er voor de volle 100% voor!