SVF VR1 tegen Rivierwijkers VR1

04 Sep 2017 | Senioren, SVF VR1

Het seizoen is officieel begonnen! Na twee weken volle bak trainen met een grote gemotiveerde groep stond zondag de eerste wedstrijd op het programma. Deze grote gemotiveerde groep zal over een aantal weken opsplitsen in twee top teams, maar voor nu zijn de krachten nog even gebundeld om als één team in de beker te strijden.

Trainers Roy en Tim hebben voor de eerste bekerwedstrijd 16 speelsters opgeroepen om het seizoen af te trappen. Zij begonnen met Patricia op doel, Annick en Romy centraal achterin en Suus en Emmeke mochten de buitenspelers afstoppen. Het middenveld werd bewaakt door Anouk, Amy en Femke. Voorin mochten Eva, Debbie en Renske voor het gevaar zorgen.

De eerste helft begon sterk van beide kanten. SVF hield de druk hoog en waren fanatiek en fel, zoals we dat het liefste zien. Het was te merken dat het samenspel even moest wennen aan de debutanten, maar dat had niet heel lang nodig. SVF voerde de druk op, kwam steeds meer aan voetballen toe en konden mooie aanvallen creeëren. Zo kon Anouk, die werkelijk waar zowat al haar duels heeft gewonnen, steeds vaker opkomen en zorgte daarmee voor veel gevaar. Debbie en Amy speelde als een geoliede machine en wisten elkaar steeds vaker te vinden en dat was ontzettend mooi voetbal mede door vele mooie acties en loopbewegingen. Eva, Renske en Femke groeide goed in de wedstrijd en wisten steeds beter waar ze moesten lopen. Echter stond de verdediging van Rivierwijkers erg sterk en liet zich niet zomaar verrassen. Daarnaast ook grote complimenten aan de verdedigende linie, die minstens net zo sterk stond. Rivierwijkers hebben weinig gevaar kunnen leveren. Dat was echt de verdienste van het volhouden van Emmeke, het strijden van Suus en de grote muur die Annick samen met Romy vormde, waar je bang van zou worden.

Zo eindigde de eerste helft in 0-0 en was er voor de tweede helft één belangrijke opdracht: het gat tussen de verdedigers en middenvelders verkleinen, zodat er rustiger gevoetbald kon worden. Een heldere boodschap voor de speelsters die mochten blijven staan en voor de vers ingebrachte speelsters Angela, Lola, Maaike en Manouk.

Het spel werd van beide kanten beter en de aanvallen werden gevaarlijker. Er hing al een tijd een doelpunt van SVF in de lucht en die kwam er ook, tien minuten na de rust. Na een mooie aanval vanaf rechts vond Angela de ruimte en zo kon Eva haar eerste doelpunt in dienst bij SVF aantekenen. Een dik verdiende voorsprong!

Bij de speelsters van beide teams zag je de vermoeidheid opspelen en het spel werd hierdoor wat rommeliger. Rivierwijkers kon een aantal keer gevaarlijk doorkomen, maar Patricia heeft een aantal hele belangrijke reddingen verricht. Daarnaast mag gezegd worden dat debutant Lola veel rust in het spel bracht en speelde alsof ze absoluut geen debutant was.

De 1-0 was nog mager en verdiende een grotere marge na een aantal oplevingen van Rivierwijkers. Amy dacht zo’n tien minuten voor het einde het zelfde en stormde vanaf de rechterkant op en speelde zich vrij voor het doel. Welliswaar niet in scoringspositie, zou je denken, maar zij kreeg het voor elkaar om vanuit een onmogelijke hoek de bal in de verre kruising te plaatsen. Succes iedereen die kans denkt te maken op het doelpunt van het seizoen…

De eerste wedstrijd zit er op en is met een 2-0 overwinning met een team met veel vernieuwingen, een resultaat om trots op te zijn. De doelpuntenmaaksters Eva en Amy komen in het magische rijtje dat bijgehouden gaat worden. Daarnaast wordt er elke wedstrijd een Woman of the Match verkozen. Deze titel gaat voor deze wedstrijd naar Anouk, die helaas de wedstrijd niet kon volmaken vanwege haar kuit, maar zo sterk speelde. Voor nu weer een week hard trainen en op naar de volgende wedstrijd: vv ’t Goy VR2 tegen SVF Cothen VR1 om 11:00 op zondag 10 september, tot dan!