SVF Dames 1 – SV Aurora Dames 1

05 Sep 2016 | Senioren, SVF VR1

Na een gezellige avond Kleurrijkwijk met de poesjes, was het de volgende ochtend toch echt tijd voor dé Derby:  SVF Cothen tegen Aurora Werkhoven.

Altijd een spannende strijd waarin genoeg gebeurt, waaronder deze wedstrijd zeker valt. Vrij vroeg in het seizoen, de eerste wedstrijd, zijn we voor een tijd onze super spits Debbie van den Berg kwijt vanwege een knieblessure. Ook misten we de linksbenige Anouk en de net herstelde Kaka vanwege vakanties in het buitenland. Gelukkig hebben we een grote selectie (nieuwe) toppers die heel goed gebruikt konden worden vandaag!

Een andere topper die we vandaag goed konden gebruiken was Nova, onze meid van de wedstrijd. Ze kon al gezellig mee kletsen en genieten van onze muziek in de kleedkamer. Nadat de aanwezige meiden waren aangekleed, mochten we opdraven voor de teamfoto.

Daarna was het tijd om in te lopen, Nova deed natuurlijk ook mee en rende ons er allemaal uit. Wat een conditie! En wat een super leuke verrassing kregen wij van de kittens (de jonge voetbal meisjes van SVF). Ze stonden aan de zijlijn met een spandoek waarop  ’HUP DAMES SVF!!’’ stond. Over een paar jaar spelen zij ons natuurlijk allemaal uit de basis, maar wat is het leuk om te zien dat we nu nog een voorbeeld voor ze zijn.

De wedstrijd begon en het fluitsignaal gaf aan dat Nova de eerste aanval maakte. Met een hele snelle balvaste dribbel kwam Nova bij het doel, drie tegenstanders uitgespeeld en een hard schot op de goal. Maar de keepster van Aurora ging er voor staan en de bal kwam daardoor naast het doel, anders zat hij zeker.

De wedstrijd was hiermee begonnen, door de wind tegen was het vrij zwaar voor SVF. Aurora tikte gemakkelijker over en SVF leek nog een beetje te moeten inkomen. Al vrij snel werd het 1-0 tegen. Onze verdedigers waren hard aan het werk, Suus daarbij zo hard dat al snel haar hele knie openlag. Maar toch ging ze gewoon door met haar mooie verdediging acties. Een paar wissels werden gemaakt, Annet, Maaike en Kirsty stonden te trappelen om erin te gaan. De vechtlust werd weer even opgevoerd. Annet en Maaike lieten de krachten zien achterin en Kirsty haar rust in de voorhoede. Patricia heeft ook hard moeten werken, zeker een aantal goede reddingen gehad. Jammer genoeg, werd het de eerste helft toch 4-0.

Maar dan hebben we Hans nog, hij weet precies welke woorden wij nodig hebben om het helemaal om te draaien. Wat wil hij zien? DOELPUNTEN . Zoveel toeschouwers die kwamen kijken en die moeten we belonen met doelpunten. Met een positieve sfeer toch de tweede helft in.

Annick met een mogelijke blessure ging toch het veld in als laatste man, wat heel goed uitpakte . Het was gelijk duidelijk, deze helft was van SVF. Na paar minuten al een corner in het voordeel. Jammer genoeg, net naast. Maar vanaf de middenlijn hadden hierna Sharuska en Charona een ‘’een-tweetje ’’. Allebei goed op tempo en daarbij snel bij de goal, Charona maakte hem heel beheerst af. Wauw, wat voelde dit doelpunt goed! De toeschouwers van SVF waren net zo blij als het team. Snel hierna maakte Charona weer gebruik van haar snelheid, passeerde de tegenstanders en knalde de bal hard in de hoek van het doel. De tweede!! Al vervelend genoeg voor ze, kwam er daarna een heftige blessure bij Aurora. De wedstrijd werd even stil gelegd, wij hopen dat alles goed komt met de knie van dit meisje.

Hierna maakte Aurora het weer spannend voor ons. Een paar acties op de goal, maar Patricia was scherp en hield de schoten tegen. Mariska, die hard had gewerkt op het middenveld, werd vervangen door Simone. Voor Simone was het eerste keer mid-mid. Ze had veel acties en speelde goed naar voren. Een actie waarbij Melissa een verdediger voorbij ging, zorgde ervoor dat de bal weer richting de goal ging. De druk werd weer opgevoerd door onze voorhoede. Op een gegeven moment raakte de keepster van Aurora redelijk in paniek hiervan. SVF gaf namelijk zo veel druk op de keepster dat ze heel ver haar goal verliet. We misten de kans om hier goed gebruik van te maken, maar de toon was weer gezet.

Ondertussen wilde Manouk er heel graag in, terwijl ze eigenlijk nog een beetje aan het herstellen is. Wat een vechtlust! Lief om te zien dat Nova aan de zijlijn het onderbeen van Annet aan het masseren was. Niet alleen meid van de wedstrijd, maar ook de verzorgster van de wedstrijd!

Aurora had het wat zwaarder dan wij deze helft, ze kwamen vaak ten val bij onze verdedigingsacties waardoor de snelheid uit het spel werd gehaald. Simone gaf een goede, lange bal op Charona, die hier altijd wat mee kan. Ze gaf daarna de bal voor aan Melissa die net naast kopte. Blijkbaar was Melissa te lastig (lees: te goed) als aanvaller, want de keepster besloot Melissa een trap na te geven in het strafschopgebied. De keepster kreeg geel en moest 10 minuten uit de wedstrijd, een speler van Aurora werd de reserve keepster. We kregen een indirecte vrije trap, in plaats van een penalty. Sharuska nam deze vrije trap. Een mooie hard bal op de goal, maar ging net mis. Daarna weer een overtreding van Aurora op Melissa, ze werd onderuit gehaald. Maar vanaf de zijlijn was het een beetje onbegrijpelijk, Melissa kreeg geel?!

De wedstrijd duurde hierna nog maar een paar minuten, waarbij een paar aanvallen over en weer gingen maar er geen goals meer vielen. Het damesteam van Aurora speelt een klasse hoger dan het SVF dames team. Met een 4-2 was ons team dus tevreden, dit was een goede strijd en tegelijk een mooie oefening voor de competitie wedstrijden.

Volgende bekerwedstrijd is tegen het Goy, als we deze winnen zijn we alsnog door. En dat gaat ons zeker lukken.

Nog een speciaal bedankje voor Hans, wat zijn de poesjes blij dat je nog steeds bij ons bent dit seizoen!! Je bent een geweldige coach.