SVF C2 kampioen !

02 Apr 2016 | Junioren

Het was vooraf niet zozeer de vraag óf ze kampioen zouden worden, maar eerder wanneer….

Met nog drie wedstrijden te spelen, had de C2 van SVF nog maar 2 punten nodig voor het kampioenschap. En omdat ze tot nu toe alles gewonnen hadden en JSV onderaan stond, waren de verwachtingen hoog gespannen. Er waren veel ouders, opa’s en  oma’s gekomen om de jongens aan te moedigen.

Waarschijnlijk was de spanning vooral in het begin van de wedstrijd er de oorzaak van dat de hoge verwachtingen niet direct werden waargemaakt. Bovendien maakte JSV het SVF ook moeilijker dan verwacht. Er waren kansen over en weer, maar toch was het halverwege de eerste helft JSV dat de score opende . Dat was toch wel even een tegenvaller. Er werd hard geknokt om weer op gelijke hoogte te komen, maar dat lukte in de eerste helft helaas niet meer, ondanks een aantal goede kansen.

Het was jammer dat de actie waarmee Scott zijn man het bos in stuurde uiteindelijk niet tot een doelpunt leidde. Spontaan applaus van het publiek leverde het wel op. Met een achterstand gingen ze de rust in, dat was nog niet vaak voorgekomen dit seizoen.

De coaches gebruikten de rust om het vertrouwen weer wat op te krikken. Er werd namelijk helemaal niet slecht gespeeld, maar soms was het allemaal wat te gehaast en slordig. Dat moest in de tweede helft anders.

En dat ging ook anders. Het waren nog steeds heel gelijkwaardige tegenstanders. SVF had het geluk dat een aanval van JSV twee keer tegen de paal en in derde instantie over geschoten werd, maar daar werd vertrouwen uit gehaald. En halverwege de tweede helft was het dan eindelijk Gianni die de gelijkmaker scoorde en konden de door het publiek meegebrachte toeters eindelijk echt gebruikt worden. En binnen vijf minuten was het Nassir, die de bal pan klaar kreeg voorgegeven en de 2-1 wist te scoren !

JSV kreeg nog een goede kansen, maar de lat was behulpzaam en ook keeper Luuk kwam een aantal keer goed in actie. Maar de verdediging speelde met meer vertrouwen, waardoor er ook kansen gecreëerd werden. De grootste kans was voor Gianni, die helaas voor open doel over schoot, waardoor het toch nog even spannend bleef, omdat de gelijkmaker op de loer bleef liggen.

Gelukkig lukte het JSV niet meer om te scoren en bleef het 2-1. Een zwaarbevochten overwinning en een zeer verdiend kampioenschap !

De volgende uitdaging is nu om de laatste twee wedstrijden ook te winnen, maar nu de zenuwen geen rol meer hoeven te spelen , hebben de supporters en de coaches daar alle vertrouwen in.