PVCV 1 – SVF 1

11 Apr 2016 | Heren zondag, SVF 1

PVCV de terechte kampioen.

Vandaag op bezoek bij PVCV die kampioen kon worden. Volop gezellige activiteiten rondom deze wedstrijd. Hierbij ook een voorwedstrijd tussen de allerkleinste f-jes van SVF en PVCV.

De wedstrijd begon voor SVF erg vervelend. Na nog geen minuut gespeeld te hebben moest Nick van de Geer ernstig geblesseerd  het veld verlaten. Voor hem kwam  Scören Verbeek in het veld.

De verrassing in de opstelling voor deze wedstrijd was de positie van Freek Leferink in de achterhoede met als taak om de gevaarlijke spits van PVCV in bedwang te houden. SVF speelde agressief en maakte het PVCV erg lastig. SVF, met gevaarlijke uitvallen, kreeg zeker net zo veel kansen als PVCV. Sterker nog de mooiste kans van de 1e helft was voor SVF. Mick van de Bildt wist met een lob de bal over de keeper van PVCV te krijgen zodat de bal minstens een halve  meter over de lijn de grond raakte. Iedereen, zelfs PVCV aanhangers waren overtuigd van een doelpunt, behalve de scheidsrechter die dit moest beoordelen van een veel te grote afstand. De grensrechter die wel op één lijn  stond hield zich van de domme.

Wanneer iedereen denk met een stand van 0-0 te gaan rusten, krijg PVCV een onterechte corner te nemen en deze mondde uit in een doelpunt voor PVCV, zodat zij met een voorsprong konden gaan rusten. Menigeen had de behoefte om de scheidsrechter over deze dwaling aan te spreken en deed dat niet altijd zorgvuldig.

SVF bleef in de 2e helft, met de mogelijkheden die ze hebben, het PVCV lastig maken. Er werd hard gewerkt, maar dat verhinderde PVCV niet om nog tweemaal te scoren.

PVCV werd zodoende de terechte kampioen van onze klasse en daarmee zijn zij van harte gefeliciteerd.

SVF rest nog de moeilijke taak om een paar puntjes te pakken in de laatste drie wedstrijden, waarvan a.s. zondag de thuiswedstrijd tegen Zwaluwen Utrecht. Wij hebben het nog steeds in eigen hand om directe degradatie te ontlopen. Aanmoedigingen van onze supporters kunnen zij goed gebruiken.  Foto’s staan in het album.