Musketiers – SVF, met ongewenst vervroegd einde

11 Dec 2018 | Geen categorie, Heren Zaterdag S.V.F. 1

Deze wedstrijd was belangrijk voor SVF. Beide ploegen stonden vooraf aan de aanvang met gelijk puntenaantal op plaats 9 en 10. Bij winst zou SVF dus goede zaken kunnen doen. De start was flitsend voor SVF. Vaak, in deze competitie, hebben we gezien dat SVF te vroeg in de wedstrijd op achterstand kwam. Nu was van het tegenovergestelde sprake. In de 2e minuut zorgde Julian Heijmans voor de 0-1, na prima aangeven door Jorn Mocking.

Na kansen over en weer was het weer SVF dat tot scoren kwam. Een overtreding op Jorn in het strafschopgebied werd bestraft door de scheidsrechter met een penalty. Er zijn scheidsrechters die in dit soort gevallen het met gemak achterwege zouden hebben gelaten. Maar enfin, deze kans om te scoren liet Julian wederom niet onbenut. (0-2) Jammer dat nog voor de rust Musketiers, te gemakkelijk, de aansluitende treffer kon maken (1-2)

In de 12e minuut van de 2e helft zette SVF een schitterende aanval op over diverse schijven en Jorn wist deze aanval keurig af te ronden (1-3). Musketiers kon al heel gauw weer aansluiten door een foutje van keeper Timo de Groot. (2-3) Julian Heijmans, nog last van een blessure, was inmiddels vervangen door Rik van der Mispel. SVF liet vervolgens enkele kansen onbenut om grotere afstand te nemen van Musketiers. Inmiddels had Timo op een kordate manier ingegrepen bij een één op één situatie. Een overtreding van Justin Schoonderwoerd in de 25e minuut werd bestraft met een penalty, die veel vergelijking vertoonde met de overtreding door Musketiers in de 1e helft maar toen dus in het voordeel van SVF viel. Inmiddels waren de overige twee wissels, Stephan Rieff en Wesley Nagel voor Wesley Heijmans en Jorrit van Dam ingebracht door de trainer. Helaas hebben de twee wissels niet lang kunnen genieten van hun invalbeurt.

Rond de 75e minuut lag keeper Timo de Groot plotseling op de grond. Met de ervaringen van begin dit jaar januari in het achterhoofd werd het spel snel stilgelegd om bij Timo de status te controleren. Gelukkig was hij bij kennis en in staat om te reageren op de verzorging. Uit voorzorg is 112 gebeld, na een check door het opgeroepen ambulancepersoneel kon worden vastgesteld dat een aantal factoren Timo in zijn greep hadden gekregen, met als gevolg hyperventilatie en een onregelmatige hartslag. Ook de kou kan hieraan een bijdrage hebben geleverd. Gelukkig zijn we, na een periode van herstel en bijkomen van de situatie door Timo, met elkaar huiswaarts gekeerd. De wedstrijd is formeel dus niet uitgespeeld, de stand op het scorebord was 3-3. We gaan het horen wat de KNVB hierop te zeggen heeft en of de wedstrijd wordt overgespeeld of uitgespeeld. Het belangrijkste was dat we compleet en met z’n allen weer naar Cothen konden afreizen…….veel belangrijker dan de punten in de tas!

Zaterdag 15 december a.s. de laatste wedstrijd voor de winterstop en wel de thuiswedstrijd tegen SVP. De foto’s staan in het album