Hoezo te weinig scoren? Dames winnen met 8-0

07 Nov 2016 | Dames zondag, SVF VR1

Na een verloren doordeweekse bekerwedstrijd en het eerste verlies in de competitie, stond zondag het lager geplaatste KVVA uit Amersfoort op het programma. Meid van de wedstrijd was Jennefer Stooker!

Een bijzondere wedstrijd want eindelijk was daar weer onze langdurige geblesseerde spits en aanvoerder Debbie, klaar om de eerste minuutjes te maken. Ondanks pijntjes en wat afwezigen konden we door de enorme brede selectie weer met 16 dames aantreden!

Vooraf wat meer aandacht voor de wedstrijdbespreking, het belangrijkste punt van (dames) voetbal werd nog eens goed uitgelicht….. Scoren! Ik ben er van overtuigd als je elke wedstrijd 3x scoort en met deze instelling de wedstrijd ingaat, iedereen kan verslaan. Wat dit vooral betekent is dat we aanvallender moeten gaan denken, in plaats van ‘reactie’ voetbal spelen om de schade beperkt te houden en hopen op een goal.

Dit begint in de verdediging en dus werd vandaag de nadruk gelegd op de opbouw via de backs. De eerste helft met een geweldig resultaat, later ook nog eens uitgedrukt in veel kansen en doelpunten.Vooral in de eerste helft was het genieten van verzorgd voetbal, de bal bleef langer in de ploeg, met name aan de linkerkant voerde Annick dit perfect uit als gelegenheids links-back. Natuurlijk kon er een keer balverlies worden geleden, maar Suus Jansen en onze ‘marathon’ Laura vingen dit prima op.

Door druk op het doel van KVVA en een uitstekend middenveld, kwamen onze spitsen vaak in scoringspositie. Dame van de wedstrijd Sharuska, opende de score met een hard schot boven in het dak van het doel. Ook haar corners waren een dodelijk wapen, maar in de eerste helft durfden we er zelf ook nog niet ons hoofd tegenaan te zetten.

Kansen voor Marinde en Debbie, met name de laatste wilde zo graag dat het telkens net niet lukte, totdat een prima ingespeelde pass van Manouk haar fraai links van de goal vrijzetten, uithalen in de verre hoek en ja hoor, 2-0! Dit beloofde een mooie middag te worden. Ook weer van links een prima actie, met steekpasses van regisseuse Mariska en Annick kon de 3-0 aantekenen. Nog voor de rust ook de 4-0 bijna vanzelfsprekend uit een knal van Sharuska. Na een half uur, tijd om Debbie weer naar de kant te halen en onze eigen ‘Zlatan’ Loes in de voorhoede te posteren.

Wat moet je dan nog zeggen in de rust? Genieten en lekker de bal blijven rond spelen, respect voor de tegenstander houden natuurlijk, want voor hen was het beslist geen leuke middag. Gelukkig bleven ze sportief en konden wij lekker rouleren in de voorhoede en achterhoede. Het middenveld bleef echter staan en dat resulteerde ook nog eens in het eerste doelpunt van Mariska die een bal gigantisch hoog over de keeper ‘lobte’. De bank werd onrustig, iedereen wilde wel spelen, Suus de Jong in de spits, daarna andere Suus ook mee naar voren, alles leek te lukken.

Een prima aanval van Sharuska, die Loes vrij zag staan en ook Loes kon haar eerste doelpunt van het seizoen bijschrijven! Het doelpunt van de dag kwam echter uit een standaard situatie, weer zo’n ‘monster’ corner van Sharuska, vol op het hoofd van onze eigen Kaka, keihard onderkant lat… 7-0!!

Sharuska kon zelf de 8-0 nog aantekenen en kreeg een mooie publiekswissel, waarna de wedstrijd prima werd afgesloten en we een mooie generale repetitie hebben voor achtereenvolgens Hoogland (uit) Hercules (thuis) en koploper Soest (uit). Allemaal ploegen die bovenin en boven ons staan. Wat zou het mooi zijn als we deze lijn vast kunnen houden, en…. elke week minstens 3x scoren!