HDS JO11-1 tegen SVF JO11-1

30 Apr 2017 | JO11-1, Pupillen

Vandaag speelden we voor de vierde keer dit seizoen tegen HDS. Drie maal werd er gewonnen, dus het vertrouwen was groot bij ons.

Liam was weer terug van een blessure en nam z’n vertrouwde plek weer in als onze topkeeper. We hadden afgesproken met elkaar om niet zo te spelen als afgelopen zaterdag tegen Delta Sports in de tweede helft. Dat was SVF JO11-1 onwaardig! We begonnen goed aan de wedstrijd. Kansen waren er voor SVF door goed positiespel en HDS had weinig in te brengen. De grootste kans was voor Toontje. Hij draaide goed weg van z’n tegenstander, maar kwam niet goed uit om gericht te kunnen uithalen. Toch was het HDS die 1-0 scoorde na een afgeslagen aanval van SVF waardoor er op het middenveld veel ruimte werd weggegeven.

Lang konden ze niet genieten van de voorsprong. Een mooie aanval van SVF over rechts. Toontje houdt goed het overzicht en legt de bal terug op Wessel, die hard laag in de hoek scoort. 1-1. SVF gaat verder en er volgen legio kansen. Koen, Lucha, Toontje en Rens. Allemaal krijgen ze goede kansen op de 1-2, maar het is allemaal net naast, over of de keeper staat in de weg. HDS kwam er simpelweg niet aan de pas in de eerste helft. Ze maakten veel gebruik van hun fysieke kracht wat resulteerde in het uitvallen van Wessel. Wessel ging het toch nog even proberen in de tweede helft. Maar moest na 5 minuten toch de strijd staken.

Helaas was de tweede helft toch wat minder van onze kant. Niet dat HDS kansen kreeg, maar wij ook niet veel. Onze verdediging met Merijn, Bram en Jason stond als een huis, waardoor Liam het rustig had. Tien minuten na rust wordt SVF toch beloond. Een schotje van Toontje blijkt uiteindelijk een voorzet te zijn op Lucha die simpel 1-2 binnen tikt. Halverwege de tweede helft was er een schandalige overtreding met gestrekt been op Rens. Deze had zoveel pijn dat hij echt niet verder kon. Een vrije trap voor SVF zou je zeggen, maar nee hoor. Scheidsrechterbal!! Hoe kan dat nu? Bal werd eerst gespeeld en toen de man volgens de leiders van HDS en de scheidsrechter. Accepteren dan maar…. Hoe moeilijk is dat. Extra zuur is dat uit de scheidsrechterbal direct de 2-2 komt. Met twee geblesseerde jongens aan de kant moeten we het verder doen.

Er volgen nog een paar kleine kansjes voor SVF, maar meer ook niet. Uitslag 2-2 waar meer in zat. Zoals zo vaak dit seizoen belonen de jongens zichzelf niet in de eerste helft van een wedstrijd. Maar ik ben toch trots op hun, zoals ze zich staande houden in de bovenste helft van de tweede klasse.