Aurora JO 13-1 tegen SVF JO 13-1

13 Nov 2017 | JO13-1, Junioren

Hoewel het seizoen nog niet eens halverwege is, staan de rivalen Aurora JO 13-1 en SVF JO 13-1 al voor de derde keer dit seizoen tegenover elkaar. In de voorgaande edities waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, al was het SVF dat beide keren aan het langste eind trok. Zou het vandaag ‘driemaal is scheepsrecht’ worden voor Aurora…?

Onder toeziend oog van veel meegereisde fans uit Cothen, betreden de gemotiveerde spelers van SVF het strijdtoneel. Na het eerste fluitsignaal begint het aftasten door beide ploegen. SVF speelt geconcenteerd en deelt de eerste speldenprik uit. Vechtlust, in combinatie met snelle aanvallen, maakt SVF JO 13-1 een attractieve ploeg om naar te kijken. Jason (2x), Sjoerd (van Heerde) en Jasper zorgen voor de doelpunten in de eerste helft, terwijl Aurora slechts één keer weet te scoren. Met een comfortabele voorsprong van 1-4 klinkt het rustsignaal…

Totaal onherkenbaar begint SVF aan de tweede helft. Passes komen niet aan, acties mislukken. Het vertrouwen bij SVF is opeens helemaal verdwenen. Aurora ‘ruikt bloed’. Binnen 5 minuten weet Aurora 2 keer te scoren; weg comfortabele voorsprong… Gelukkig weet SVF zich op tijd te herpakken. Bram wordt gelanceerd en scoort 3-5. Aurora geeft zich echter nog niet gewonnen. In het slotakkoord creëert Aurora nog diverse kansen, waarvan er slechts één wordt omgezet in een doelpunt; einduitslag derhalve 4-5.

De toeschouwers hebben een heerlijke derby gezien! Spanning, emotie, veel doelpunten en bovenal vechtlust. Heerlijk als de drie punten uiteindelijk mee terug gaan naar Cothen…!